Home Over ons Ramen Deuren Schuifpuien Overige Contact Projecten vacatures
Terug naar Overige

Rolluiken

Voorzet rolluiken
Voorzetrolluiken zijn het renovatieproduct bij uitstek. Woningen zonder rolluiken waarvan het buitenschrijnwerk niet aan vervanging toe is, kunnen dankzij het voorzetsysteem toch makkelijk van rolluiken worden voorzien. Zo installeer je snel en efficiënt extra veiligheid.
Plaatsing gebeurt meestal op de gevel maar ook installatie in de dagopening is mogelijk, in dit geval wordt het zicht door het raam wel deels beperkt en is er minder lichtinval.
Er zijn verschillende types lamellen, verkrijgbaar in diverse kleuren. De kleur van de kast, de geleiders en de onderlat wordt meestal afgestemd op de ramen. Dit maakt dat voorzetrolluiken in diverse configuraties te verkrijgen zijn en dus aanpasbaar zijn aan ieders behoefte.
De voorzetrolluiken kunnen manueel bediend worden, via lint, koord, automatische veeras of stang. Maar de trend is om rolluiken van een buismotor te voorzien. In voorzetrolluiken gebruiken wij enkel slimme motoren. Deze motoren zijn standaard voorzien van een obstakeldetectie en een vorstbeveiliging. De motoren kunnen aangestuurd worden door een schakelaar maar kiezen voor een draadloze bediening, is kiezen voor het grootste bedieningscomfort.
Opbouw rolluiken
Opbouw rolluiken zijn niet alleen de rolluiken van het heden maar ook deze van de toekomst. 
De kasten zijn maximaal geïsoleerd. Deze isolatie heeft een gunstig effect op zowel de thermische als de akoestische prestaties van de kast.
Thermische isolatie
Kast met PVC voorplaat U : 1.06 W/m²K
Kast met ALU voorplaat U : 1.28 W/m²K
Akoetische isolatie
Geluidreductie van 48dB
WILMS opbouwrolluiken behoren tot de meest rolluiken op de markt. Raam en rolluikkast worden als 1 geheel in de woning geplaatst. De kast en geleiders worden op de raamprofielen bevestigd, dit zorgt voor een perfecte aansluiting. Hierdoor wordt tocht een minimum herleid en passen deze rolluiken ook het best binnen het principe van luchtdicht bouwen.
 
Vind hier inspiratie voor uw woning!
 
Ook op esthetisch vlak bieden opbouw rolluiken voordelen t.o.v. de inbouw rolluiken;
Kleinere oprolling, dus kleinere kast
Tal van afwerkingsmogelijkheden voor binnen
In de massa gekleurd (4 kleuren)
Met houtimitatiefolie (44 kleuren)
Genatlakt in een RAL kleur naar keuze
Motoren met obstakeldetectie en vorstbeveiliging
Gegarandeerde thermische en akoestische isolatie
Variant met geïntegreerd ventilatierooster beschikbaar
Omwille van de betere thermische waarde is de kast opgebouwd uit 4 PVC platen, die via een tand en groefsysteem in elkaar worden gezet. Optioneel kan de voorplaat, aan de façade, in aluminium, speciaal voor renovaties waar er voordien geen rolluiken geïnstalleerd waren en bijgevolg een deel van de kast buiten zichtbaar is. In zulke gevallen kan de voorplaat worden afgestemd op de kleur van het buitenschrijnwerk.
Rolvent Rolluiken
Een goed geïsoleerde woning houdt warme lucht zoveel mogelijk “gevangen” in de woning, dit kan leiden tot verminderde luchtkwaliteit, geurhinder en zelfs schimmelgroei. Daarom moet er regelmatig verse gezonde lucht worden toegevoerd en de lucht van mindere kwaliteit worden afgevoerd.
Er zijn verschillende manieren om verse gezonde lucht aan te voeren. Als men verkiest om dit op de voordeligste, de natuurlijke manier te doen dan komt Rolvent® zeker in aanmerking. Zoals de naam doet vermoeden, combineert Rolvent® rolluik met ventilatie en dit in een uniek opbouwsysteem.
In tegenstelling tot een gesloten achterplaat zoals bij de opbouwrolluiken, is de achterkant van de kast voorzien van een geïntegreerd, zelfregelend ventilatierooster. Het rooster is wind- en waterdicht en heeft 5 verschillende posities. 
Tot bij de introductie van de Rolvent® was het steeds moeilijk om rolluiken te combineren met een ventilatie via het buitenschrijnwerk. 

Rolvent® installeren biedt tal van voordelen;
Buitenshuis geen roosters zichtbaar
Permanente ventilatie, ook bij gesloten rolluikblad
Toepasbaar op alle raamtypes
Verbeterde akoestische versie als optie

Bovendien is Rolvent® opgenomen in de EPB-databank als RTO; concreet betekent dit dat een Rolvent® Rolluik niet als een bouwknoop wordt aanzien. Zo is Rolvent® het enige rolluik op de markt dat geen negatieve invloed heeft op het E-peil van uw woning.
Rolvent® kan zowel manueel, met lint als elektrisch bediend worden.
Rolpoorten/rolhekken
Rolpoorten worden vaak toegepast om grotere ruimtes af te sluiten. Ze zijn ideaal voor gebruik in garages. In hun voordeel spreekt de inbouwruimte. In tegenstelling tot sectionale en kantelpoorten hebben ze heel weinig plafondruimte nodig.
De dubbelwandig, geïsoleerde lamellen rollen op in een kast. Deze kast rust in zijgeleiders. De lamellen zijn steeds in wit, de kast, geleiders en onderlat kunnen worden gepoederlakt in een kleur naar keuze. Eventueel kunnen in het pantser doorkijk – of verluchtingsprofielen worden voorzien.
Rolhekken daarentegen hebben niet vaak een residentiële toepassing. Ze worden vaak geplaatst om vitrines te beschermen. Het grote voordeel is dat het hier meestal om geperforeerde lamellen gaat, er blijft dus inkijk. Ideaal voor de handelaar om zijn koopwaar maximaal ten toon te stellen maar ze tegelijk toch te beschermen van mensen met slechte bedoelingen.
 
In het ideale geval worden ze achter het glas, aan de binnenkant van de winkelruimte geplaatst. In combinatie met glasbreuk sensoren houden ze elke inbreker op afstand. De profielen, de kast, geleiders en onderlat kunnen in elke RAL kleur gepoederlakt worden en kunnen dus perfect op het interieur afgestemd worden zodat ze geen afbreuk doen aan het totaalplaatje van de ruimte.
Zowel rolpoorten als -hekken worden steeds elektrisch bediend, en er bestaat een heel gamma aan zenders, toegang en veiligheid accessoires.
Inbouw rolluiken
Inbouwrolluiken zijn ook bekend als traditionele rolluiken. De as met het rolluikblad wordt in een “holle” ruimte boven het raam geplaatst, dit type rolluik kan dus enkel worden geïnstalleerd als hiervoor de nodige plaats is voorzien.
 
Nadien moet het rolluik van een afwerkingskast worden voorzien. De isolatiewaarde en de luchtdichtheid van de omkasting hangen dus af van de nauwkeurigheid waarmee de schrijnwerker de werken uitvoert.
 
Daarom dat de installatie van dit type van rolluik een minder gunstig effect heeft op het E-peil van uw woning. Tegenwoordig bestaan er ook reeds compleet afgewerkte systemen, voor geïsoleerd en met kast opbouw rolluiken genoemd.
Vraag een offerte aan
Vraag vrijblijvend een offerte aan