Home Over ons Ramen Deuren Schuifpuien Overige Contact Projecten vacatures
Terug naar Ramen

Stalen kozijnen

Stalen kozijnen
Stalen kozijnen werden vroeger vooral gebruikt om hun lange levensduur ten opzichte van houten kozijnen en omdat ze erg sterk waren en in grote afmetingen gebruikt konden worden waren ze ideaal voor het dichtmaken van gebouwen en voor het gebruik van deuren.

Vooral in de wat oudere gebouwen komen we nog veel stalen kozijnen tegen die het gebouw een heel specifiek eigen karakter geven.
De afgelopen tijd kwamen er vooral kunststof en aluminium kozijnen bij omdat deze beter geïsoleerd waren en makkelijker te produceren zijn en dus daardoor prijstechnisch voor veel mensen goed te gebruiken waren als alternatief voor staal.

Op dit moment is staal weer erg in opkomst en vooral als product voor binnen in het huidige interieur. Ook wordt er voor binnen weer veel gebruik gemaakt van stalen deuren in een kozijn en voor de doordraaiende stalen taatsdeuren en de stalen scheidingswanden voor particulier en zakelijke markt. Het voordeel van deze deuren en ramen in staal is dat ze er erg mooi uitzien en een industrieel uiterlijk hebben. Deze stijl past op dit moment erg in de huidige inrichting. Stalen ramen en deuren hebben namelijk erg smalle profielen waardoor het minimalistisch oogt.
Sterk materiaal
Stalen kozijnen , stalen ramen en stalen deuren en stalen taatsdeuren zijn  toepasbaar in vele situaties waarbij met de kleine stoeltjesprofielen grote maten zijn te maken voor allerlei verschillende mogelijkheden en doeleinden. Door de smalle profielen die erg sterk zijn kun je grote deuren maken met een zeer klein stalen profiel. Een ander voordeel van stalen kozijnen is dat in de zakelijke markt deze producten toegepast kunnen worden als brandwerende wand of brandwerende stalen deur. De brandwerende stalen deuren kunnen zowel binnen als buiten toegepast worden. De brandwerende deuren of brandwerende wanden kunnen met het juiste glas 30 minuten of 60 minuten brandwerend zijn

Onderhoudsarm
Stalen kozijnen en stalen deuren en stalen wanden vragen nauwelijks onderhoud en zijn dus zeer onderhoudsarm. De stalen profielen worden gepoedercoat ook wel moffelen genoemd in een kleur naar keuze. Deze behandeling maakt het product toepasbaar in iedere situatie. Het simpel schoonmaken met lauw water en milde reinigingsmiddelen is voldoende. Vermijd schuurmiddelen, schuurspons, chloor of andere vormen van zuur. Deze kunnen het stalen kozijn en de poedercoating  beschadigen.
Unieke uitstraling
Een eigenschap die stalen kozijnen uniek maakt is de uitstraling van het product. Stalen kozijnen hebben slanke en strakke profileringen waardoor de uitstraling robuust en stoer  is. Dit maakt stalen kozijnen het perfecte product voor bijvoorbeeld oude en industriële panden. Maar ook als u gaat voor een chique en elegante uitstraling zijn stalen kozijnen geschikt om toe te passen. Met andere woorden stalen kozijnen en stalen deuren zijn toe te passen in de huidige architectuur en inrichting en weer helemaal in als eyecatcher in uw woning of bedrijfspand.

De kozijnen worden voorzien van een coating en zijn in iedere gewenste kleur verkrijgbaar. De slanke profielen zorgen daarnaast voor een optimaal lichtinval en meer uitzicht. Ook zijn stalen kozijnen leverbaar in naturel staal zonder dat daar een coating op aangebracht is.
Grepen
Hier heeft u een overzicht van de grepen die mogelijk zijn:
http://boerkozijnen.nl/overige/stalen-producten/stalen-grepen
Vraag een offerte aan
Vraag vrijblijvend een offerte aan