Home Over ons Ramen Deuren Schuifpuien Overige Contact Projecten vacatures
Terug naar Overige

Nieuwe subsidieregeling

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner

Bent u woningeigenaar en heeft u vanaf 15 augustus voor uw woning minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner aan. Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).
U komt in aanmerking voor deze subsidie als de woning uw eigendom én hoofdverblijf is, of als deze uw hoofdverblijf wordt na renovatie. Bekijk ook de overige voorwaarden die voor deze subsidie gelden en lees de veelgestelde vragen SEEH eigenaar én bewoner.

De SEEH voor eigenaar én bewoner loopt vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020. Dit betekent dat u subsidie kunt aanvragen voor maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd. U kunt uw aanvraag indienen vanaf 2 september 2019. 

Voor meer informatie:
Website: Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner
Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE
Wilt u als Vereniging van Eigenaren (VvE) energie besparen in uw gebouw en appartement(en)? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) aan. Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). VvE’s kunnen nog gebruikmaken van deze regeling tot en met 31 december 2022.
 
Deze subsidie is bestemd voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties. Voorwaarde is dat de eigenaren zelf in de woningen wonen en deze niet verhuren. Commercieel vastgoed binnen de VvE (zoals winkels of kantoren) is uitgesloten van subsidie.
 
U kunt subsidie aanvragen voor:
energieadvies door een gecertificeerde energieprestatieadviseur, eventueel in combinatie met procesbegeleiding en/of een meerjarenonderhoudsplan (MJOP);
energiebesparende maatregelen, waaronder isolatiemaatregelen of een samenhangend 'zeer energiezuinig pakket'.
Daarnaast verstrekt het Nationaal Energiebespaarfonds voor de verduurzaming van VvE’s laagrentende leningen in de vorm van een Energiebespaarlening.
Tip: Laat voor een renovatie eerst een energieadvies opstellen. Daarvoor kunt u subsidie voor energieadvies aanvragen. Daarnaast of vervolgens kunt u subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Dit moet u per gebouw doen.

Meer informatie:
Website: Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE
Vraag een offerte aan
Vraag vrijblijvend een offerte aan