Home Over ons Ramen Deuren Schuifpuien Overige Contact Projecten vacatures
Terug naar Overige

Gevelbekleding

Kunststof schroten
Keralit gevelbekleding

Een waardevolle investering!
Met Keralit zorgt u goed voor uw woning en voor u zelf. Want Keralit is verbluffend mooi en onverwoestbaar. Dat betekent nooit meer schilderen! Met Keralit krijgt uw woning een blijvend mooie afwerking. Geen afbladderende verflagen, of glansverlies, maar stijlvolle gevels en dakranden die er altijd verzorgd uitzien. Zo nu en dan een sopje, meer onderhoud komt er niet bij kijken.

Duurzame gevelbekleding
Keralit is duurzame en milieuvriendelijke gevelbekleding die gemaakt wordt van gerecyclede kunststoffen. Het is zelfs ongevoelig voor kromtrekking onder invloed van vocht of warmte en aantasting door schimmels, bacteriën en andere rottingsprocessen. Daarnaast wordt Keralit gevelbekleding geleverd in een uitgebreid kleurenpallet en is het onderhoudsarm. Deze eigenschappen maken Keralit gevelbekleding uitermate geschikt voor toepassing bij renovatie- en nieuwbouwprojecten in de woning-, recreatie-, en utiliteitsbouw.
 
Houten schroten
Western Red Cedar (WRC) is een naaldhoutsoort die bekend staat om de grote kleurvariaties die voorkomen: licht geelbruin, rozebruin, zalmkleurigbruin en chocolade bruin. De meer donkere delen van het hout komen uit het centrale deel van de stam, de lichter getinte meer uit de buitenzijde van de stam. als gevelbekleding kan Western Red Cedar zowel behandeld als onbehandeld worden toegepast. Western Red Cedar valt in duurzaamheidsklasse 2.

Van nature geconserveerd
Het hout van Red Cedar bevat conserverende olieachtige stoffen. Deze stoffen maken het hout zeer bestand tegen schimmels, bacteriën, houtworm, boktorren en zelfs termieten. Al zullen we van die laatste in ons land geen last hebben. De stoffen in het hout geven het een kruidige kaneelachtige geur.

De aangewezen soort voor gevelbekleding
Red Cedar is van nature de houtsoort voor een blijvend nette gevelbekleding. Het Red Cedarhout is bovendien ongewoon vormvast. Waar u andere soorten rabat na verloop van jaren bol en hol ziet trekken is dat bij Cedar niet het geval. Een pas gezaagde cedarplank kunt u gerust op de cv-radiator leggen. Hij zal wel drogen maar niet barsten of krom trekken. 

Isolerend en brandveilig
Red Cedar is bovendien heel licht hout met een zeer fijne en vezelige celstructuur. Daardoor heeft het uitstekende isolerende eigenschappen. Het is waarschijnlijk ook deze isolerende eigenschap die er voor zorgt dat het hout bij brand niet snel heet wordt en verder brand. Met het oog op brandveiligheid wordt het hout in Amerika hoog gewaardeerd.

Romantische kleuren
Het hout heet Red Cedar, omdat het kernhout vaak een roodbruine kleur heeft. Dit in tegenstelling tot andere Thua-soorten als White Cedar. In de praktijk heeft het hout echter een ongekende variatie aan kleuren variërend van heel licht rozig tot chocoladebruin. De kleur heeft echter niets te maken met de kwaliteit van het hout. Wie op het internet zoekt naat plaatjes van red cedarmeubels zal ook verbaast staan over de bonte verscheidenheid aan kleuren in de plankjes. 

Maar verven geeft het eeuwige leven
In Amerika houdt men van de levendige romantische uitstraling van dit hout. Tuinmeubelen en vlonderplanken blijven daarom meestal ongeverfd, maar huizen worden toch vaak geschilderd in blauwgrijze of rode aardkleuren. Door zijn fijne celstructuur hecht Red Cedar namelijk de verf aan zich als geen andere houtsoort. In het land van herkomst verft men eerst alle planken aan alle zijden en ook aan de kopse kanten. Men zegt dat daarna het Cedar nagenoeg het eeuwige leven heeft en eeuw na eeuw een blijvend nette en warme bekleding van de houten "post en beam" huizen vormt.
Red Cedar heeft niet zoals vuren en grenen lastige harsgangen en de noesten zitten geheel vast zodat er geen gaten in vallen. Bij het vastzetten van Red Cedar moet er alleen om gedacht worden dat net als in eikenhout de conserverende stoffen zuur zijn en dus stalen spijkers doen roesten. Vastzetten moet dus met roestvrijstalen of verzinkte spijkers en schroeven. Schroeven is het best, maar bij gebruik van spijkers kan het beste gekozen worden voor spijkers met een soort schroefdraad of ribbels op de schacht
Rockpanel
Creëer een gevel met een unieke “look en feel” met ROCKPANEL gevelbekleding

ROCKPANEL innovatief plaatmateriaal is uitermate geschikt als onderhoudsvriendelijke en duurzame gevelbekleding bij geventileerde gevelsystemen. Met ROCKPANEL gevelbekleding kan voor elke gevel een unieke ‘look en feel’ worden gecreëerd. Een gevel die de blik vangt, vasthoudt en in één oogopslag het hele verhaal vertelt. Het omvangrijke assortiment biedt de keuze uit tal van designs en alle denkbare RAL/NCS kleuren.
Bovendien kunnen de flexibele panelen eenvoudig op elke gewenst formaat en in elke vorm worden toegepast. De flexibiliteit in leverbare formaten zorgt samen met de lichte bewerkbaarheid voor een kostenefficiënte oplossing voor elke gevel. Zaagafval wordt hiermee geminimaliseerd en installatietijd beperkt.
ROCKPANEL gevelbekleding wordt al sinds jaar en dag toegepast bij:
nieuwbouw en renovatie projecten,
zowel in de woning- als utiliteitsbouw.
Omdat ROCKPANEL plaatmateriaal een aantal unieke eigenschappen bezit is vrijwel iedere gevel te realiseren. Zo is ROCKPANEL gevelbekleding:

- dimensiestabiel
- licht van gewicht
- eenvoudig te buigen en te torderen
- kleurecht, verkrijgbaar in elke RAL kleur
- niet richtingsgevoelig/repetitief
- damp-open
- duurzaam
- brandveilig

Naast het feit dat ROCKPANEL plaatmateriaal zeer geschikt is voor toepassing in geventileerde constructies kan ROCKPANEL Colours (zonder ProtectPlus laag), dankzij het damp-open karakter van de gevelplaten, ook toegepast worden in ongeventileerde constructies.

 
Vraag een offerte aan
Vraag vrijblijvend een offerte aan