Home Over ons Ramen Deuren Schuifpuien Overige Contact Projecten vacatures
Terug naar Overige

Buitenzonwering

Screens
Screens verhogen uw leef comfort. Ze zorgen voor een optimale warmteregeling en lichtcontrole in functie van uw behoefte. Wegens hun uitstekende zon reflectie houden screen doeken tot 85% van de zonnewarmte buiten en beschermen screens uw interieur tegen verkleuring door schadelijke UV-stralen. De glasvezeldraden zijn omhuld met kunststof. Het weefsel is niet ontvlambaar en en niet te vervormen. De technische screenweefsels zijn verkrijgbaar in verschillende wevingen en in glasvezel of polyesterkwaliteit. Dankzij het uitgebreide programma van doekkleuren vindt u steeds een passend doek bij uw interieur en architectuur. 

Bij het ontwerp van een woning wordt soms de buiten zonwering over het hoofd gezien. Al snel komt men dan tot de conclusie dat een hedendaagse, goed geïsoleerde woning moeilijk zonder kan. Omdat de woningen tegenwoordig zo goed geïsoleerd zijn kan de warmte moeilijk buiten, enkele dagen zonnig, warm weer zorgt al snel voor een broeikast-effect.
Gelukkig bestaan er systemen die met een minimum aan breekwerk en zonder esthetisch afbreuk te doen aan de woning achteraf kunnen geïnstalleerd worden. Een windvast voorzet screen, bekend onder de noemer ZIPX®, is het “renovatie” product bij uitstek.
Een ingenieus geleidingsysteem, in combinatie met aangelaste rits aan de zijkanten van het doek, zorgt ervoor dat harde wind de systemen niet beschadigd. Zo kan het screendoek ook naar beneden blijven op dagen met veel wind, van lawaaihinder is er bij deze systemen ook allerminst sprake. Uit testen bij het WTCB is gebleken dat het doek zelfs in de geleiders blijft bij windstoten van 12 beaufort; ZIPX® voldoet dan ook aan de hoogste eisen i.v.m. windbelasting.
ZIPX® is te verkrijgen in 3 kastmaten, die variëren afhankelijk van de breedte en de hoogte van het systeem. De maximale afmetingen zijn de volgende 
Kast 85 : 2700 mm (B) x 1600 mm (H)
Kast 95 : 4000 mm (B) x 3000 mm (H)* 
Kast 120 : 6000 mm (B) x 6000 mm (H)*
*Met beperking van m², maximale oppervlaktes zijn opvraagbaar
Bovendien zijn er 3 kastvormen; schuin, rond en recht  (kast 120 enkel schuin verkrijgbaar)

In onze showroom staan showmodellen opgesteld waarbij u de diversiteit aan screens goed kunt bekijken.
 
Knikarmschermen
Zou u niet graag meer genieten van uw terras of balkon? Iedereen verlangt er naar om op een zomerse dag zorgeloos buiten te kunnen genieten, maar soms is het zelfs in onze streken te heet om dit onbeschut te kunnen.
Dit type zonnewering wordt in een kast tegen de gevel geplaatst. Door de elegante vormgeving van de cassettes dragen ook in gesloten toestand bij tot de esthetische waarde van uw woning.
Met de verschillende modellen en diverse mogelijkheden vindt u steeds de zonnescherm die het best past bij u en uw woning. Met de oneindig veel kleurcombinaties kan u de zonnetent aanpassen aan uw behoefte en smaak.
Het grootste voordeel van dit oprolbaar systeem met knikarmen is de vrije doorgang, geen storende steunpalen zoals bij een overkapping. In combinatie met de juiste sensoren (licht en wind) kan een zonnescherm ook perfect gebruikt worden om de woning koel te houden, ook als er niemand thuis is.
Uitvalscherm
Uitvalschermen zijn ideaal voor kleinere en middelgrote terrassen.
Verkrijgbaar in honderden kleurvariaties. Dankzij het enorme kleurenpalet vindt u ongetwijfeld het scherm die bij u past!
Zelfs watervaste doeken horen tot de mogelijkheden. Het doek is bestendig tegen de meest extreme weersomstandigheden en is afwasbaar, dit maakt uw uitvalscherm zeer onderhoudsvriendelijk.
De profielen zijn te verkrijgen in elke Ral kleur, ook in structuur lak. De uitvalschermen zijn dus perfect in uw bouwstijl te integreren.

Het comfort kunt u verhogen door voor een geautomatiseerd systeem te kiezen met afstandbediening en een wind-zon automaat. De wind-zon automaat zorgt dat het scherm ook functioneert wanneer u niet thuis bent. En zal bij een te veel aan wind zich zelf intrekken. 
 
Serre zonwering
Maak van uw serre een extra leefruimte

De serre of veranda wordt steeds meer een polyvalente ruimte. In vele woningen is de serre/veranda zelfs een echte uitbreiding van de woonruimte. Deze trend maakt dat een serre/veranda het hele jaar “bewoonbaar” moet zijn.
Dankzij de grote glasramen en glazen daken hebt u bijna onbeperkt zicht op het groen van uw tuin en de omliggende natuur. Helaas hebben deze grote glaspartijen ook een nadeel, op warme dagen zorgen ze snel voor oververhitting van de ruimte. Maar met de installatie van een gepaste dak  zonwering bepaalt u makkelijk zelf hoe hoog de temperatuur in deze ruimtes mag oplopen.
De combinatie van de zonwering met de juiste temperatuur- en licht sensoren zorgen voor een aangenaam klimaat het hele jaar door, zo geniet u dagelijks van het extra comfort van een veranda zonder de lasten erbij te moeten nemen.
Er is keuze uit verschillende doek soorten en dus een waaier aan kleur mogelijkheden. De zichtbare profielen worden steeds gemoffeld en kunnen zo perfect afgestemd worden op de onderliggende constructie, veranda en zonwering vormen zo 1 geheel.
En heeft zowel een traditioneel als een windvaste oplossing. Bovendien zijn ook screens om de verticale raamgedeeltes van zonwering te voorzien.
 
ZIPX®Sky - Windvaste verandazonwering ( Wilms )
Vind hier inspiratie voor uw woning!
ZIPX®Sky is de windvaste variant van onze verandazonwering. Het systeem is voorzien van een speciale spantechniek, met inox kabels, in de geleiders, zo blijft het doek in gelijk welke hellingshoek onder spanning.
Het speciale veersysteem en de compacte kast zorgen voor een snelle, onopvallende montage en een maximale levensduur. In tegenstelling tot de Serrola hoeft hij niet per se op steunen geplaatst te worden, indien hij rechtstreeks op de draagstructuur wordt geplaatst geeft dit het geheel een zeer strakke look. De maximale afmetingen van het systeem zijn:
 
Horizontale montage:
B 4000 mm x H 6000 mm*


Verticale montage:
B 5000 mm x H 6000 mm*
*Met beperking van m², maximale oppervlaktes zijn opvraagbaar
 
De ZIPXsky kan niet gekoppeld worden. In combinatie met kokers of steunen kunnen er wel 2 geleiders op 1 dakligger worden geplaatst, dit maakt het mogelijk om meerdere systemen op 1 dak te combineren. Bediening gebeurt altijd elektrisch.
 
 
 
 
Vind hier inspiratie voor uw woning!
Serrola - Traditionele verandazonwering
Serrola is de dakzonwering van de vroegere generatie. In tegenstelling tot de ZIPX®Sky is er aan het doek geen rits gelast en loopt het dus niet in de geleider. Ook dit systeem heeft een speciale spantechniek om het doek onder spanning te houden, een koorden systeem in geleiders en onderlat zorgt hiervoor. Voor de plaatsing wordt steeds gebruik gemaakt van steunen.
De maximale afmetingen van de Serrola zijn :
B 4500 mm x 5000 mm, gekoppeld kunnen ze tot 9000 mm breed.
De maximale oppervlakte van 1 deel is wel beperkt tot 20 m²
 
Ook de serrola wordt steeds elektrisch bediend. 
Markiezen
Karakteristieke uitstraling
Waar andere soorten zonwering vooral functionele voordelen hebben en niet direct bijdragen aan de uitstraling van een huis, zijn markiezen juist op dit vlak een aanwinst voor uw woning. Naast zonwering, bieden markiezen namelijk een charmante en karakteristieke uitstraling die uw woning van een complete metamorfose voorziet. Door hun opvallende vorm brengen markiezen een romantische, en misschien zelfs nostalgische sfeer met zich mee.
Toch passen markiezen minstens net zo goed op nieuwbouwhuizen als op oudere woningen. Stel uw perfecte markies samen door zelf de kleur en dessin uit te kiezen. Ga voor de klassieke gestreepte variant of kies juist voor een moderne uitstraling met een effen doek in bijvoorbeeld zwart, antraciet of wit.

Door de dichte zijkanten vormen markiezen de perfecte zonwering, waarbij hinderlijke zij-inval van zonlicht tot het verleden behoort.
 
Vraag een offerte aan
Vraag vrijblijvend een offerte aan