Home Over ons Ramen Deuren Schuifpuien Overige Contact Projecten vacatures
Terug naar Passief wonen

Glas

Enkel glas
Enkel glas heeft een hele slechte isolatiewaarde van U-5,8 W/m2K, doordat het vaak het koudste punt van een constructie (gevel) is zal er vaak condensatie plaatsvinden aan de binnenzijde van de ruit. Als u binnen 20 graden stookt en buiten is het onder het vriespunt, zullen de enkele ruiten de binnenzijde circa 5 graden zijn. Dat is een "echt" warmte lek. 
Standaard dubbel glas
Standaard dubbel glas heeft een gemiddelde isolatiewaarde van U-2,8 W/m2K. Doordat er lucht opgesloten zit tussen twee glasplaten. Destijds was dit een hele vooruitgang vergeleken met enkel glas. Dit zorgde al voor een flinke besparing op de stookkosten. Als u binnen 20 graden stookt en buiten is het onder het vriespunt zijn deze ruiten aan de binnenzijde 13 graden. 
Dubbel glas vaak ook wel Thermopane genoemd en nog steeds het meest aanwezig in Nederland.
HR ++glas
HR++ glas heeft een gemiddelde isolatiewaarde van 1,3 W/m2K deze heeft men bereikt door de lucht tussen de glasplaten te vervangen door een gasvulling en een coating aan te brengen aan de binnenzijde van de glasplaten deze zorgt voor een betere reflectie. Als u binnen 20 graden stookt en het is buiten onder het vriespunt zullen deze ruiten circa 16 graden zijn.
Trippel glas
Drie dubbelglas heeft een gemiddelde isolatiewaarde van 0,6 W/m2K er zijn drie glasplaten die er tussen zijn gevuld met een gasvulling en coating. Als u binnen 20 graden stookt en het is buiten onder het vriespunt zullen deze ruiten aan de binnenzijde circa 18 graden zijn. 
Combi neutraal
Combi neutraal is een zonwerende glas type.
Het voordeel is dat combi neutraal glas standaard een Ug 1.0.
Zonwerende beglazing is interessant voor woningen met grote glas oppervlakken die zuid,zuidoost of zuidwest georiënteerd zijn.
Zo kan men warmte en zonnestralen in de zomer weren en wordt tijdens de winter de warmte binnen gehouden.
Grote glaspartijen op het zuiden houden in de zomer een risico in op oververhitting. Om niet te hoeven koelen, is zonwerende beglazing hier aangewezen.
Het glas zal voor een stuk de binnen tredende zon energie reguleren. Het zorgt ervoor dat er maar een beperkte hoeveelheid binnenkomt.

Nieuwste ontwikkelingen
Nieuwste ontwikkelingen op het gebied van glas zijn het vullen met Krypton gas in plaats van Argon gas en er tegenwoordig de afstandhouders tussen de glasplaten thermisch onderbroken zijn, dit zorgt voor minder geleiding van kou buiten naar binnen.

Glas is dus een zeer belangrijk onderdeel van het kozijn. 
Voor passief bouwen heeft Boerkozijnen speciale goed geïsoleerde kozijnen in aluminium, hout & kunststof.
Vraag onze adviseur naar de mogelijkheden van glas toegepast in extra geïsoleerde kozijnen.
Vraag een offerte aan
Vraag vrijblijvend een offerte aan